onsdag 17 september 2008

Vernissage 20 september!

kl 12-16.

Gunilla Falck

Connect

måleri och teckning

Gunilla Falck arbetar ofta med spår och märken efter naturen eller naturpåverkat rum i sin konst. I den nya utställningen Connect visar hon måleri och teckning där intresset cirklar kring interaktionen mellan individen och den rumsliga miljön. Färgen har en tydlig och betydelsebärande mening; den bygger rummet - även i teckningarna. Bilderna berättar också om aktivitet som sker mellan olika individer. De visar situationer och landskap där riktningen antingen pekar utåt längs fysiska väderstreck, eller inåt genom ett diffuserat ljus enligt en känslomässig och mental kompass.

Falck samlar gärna inspiration och material till sitt arbete på resor och vistelser i andra länder. Denna gång har hon arbetat bl a i Tyskland och Spanien. Detta märks t ex på en större parafras på ett av Goyas kvinnoporträtt, där en frågeställning om ensamheten lyfts fram.

Gunilla Falck bor och arbetar i Malmö. Senast var hon aktuell med Fridas Trädgård, en ca 350 kvm stor muralmålning i Höör våren -08, samt separatutställningar på CirkulationsCentralen (-06) och Skånes Konstförening (-05).


Utställningar höst-08 och vår-09 finns längre bak i bloggen


Inga kommentarer: